TedxYouth Cornel Amariei

Forbes USA spune despre el ca este unul dintre cei mai influenti 300 de tineri din Europa, iar cei de la Real Leaders l-au invitat intr-un alt club select: 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire. El este Cornel Amariei si este unul dintre speakerii care vor veni la TEDxYouth@Cluj sa vorbeasca despre ce inseamna sa iti gasesti vocea. 

Cornel Amariei este un inventator, autor si antreprenor roman, nascult in urma cu 25 de ani la Bucuresti. Dupa ce in perioada liceului a construit peste 100 de roboti, calatorind la concursuri de robotica in toata lumea si fondand primele sale companii, Cornel a inventat .lumen, un sistem de asistenta pentru nevazatori ce reda partial perceptia spatiala, facunda-i mai independenti.

In ultimii ani, a ocupat functia de Head of Innovation la Continental, una dintre cele mai mari companii din domeniul Auto din lume. Pentru munca sa, a fost inclus de revista americana Forbes ca fiind unul dintre cei 10 cei mai influenti europeni sub 30 de ani, in 2016, si nominalizat ca unul dintre 10 Outstanding Young Persons of the World de catre JCI, un titlu in trecut primit de oamenii precum J. F. Kennedy si Elvis Presley.